Lucka nummer 11; Berätta om dina framtidsdrömmar

För tillfället är jag ett ynk. Jag battlar en förkylning som ligger och hotar, stressen (mest den inre) håller mig i ett järngrepp som är svårt att krångla sig ur hur mycket jag än försöker. Resultatet är en grinig, ledsen, trött och ynklig panda. Minsta lilla sak får mig tårögd och pojkvännen får ibland oförtjänta bitska kommentarer (som han tackolov inte låter beröra honom, ty han är en gås, vars fjädrar isolerar väl mot trötta blickar och gnäll. <3). Därför passar det idag, just nu när jag sitter med kaffekoppen i handen och talibanboken brevid extra bra med en paus för att öppna lucka 11 i Emily Dahl kalendern som uppmanar mig att fundera på mina framtidsdrömmar. Excellent, jag är en ytterst begåvad drömmare, men oftast stannar de kvar i huvudet på mig. Vi börjar med en bild för att komma i stämning….

Utsikten från vårt sommar alla tider på åretstuga. Nedrans vackert enligt mig själv och jag kan stå i flera timmar och bara se ut över sjön. 

Sådär, nu känns det bättre. Om jag får bestämma och drömma helt fritt har jag för länge sedan redan flytt den här staden och landet mellanmjölk. Inget ont om Sverige men jag är en flyttfågel innerst inne. Blodgrupp B var dessutom nomader från början…mmmmhhmm, I can feel that sister!

Tidigare innehöll mina drömmar bara mig själv, lycklig singel som jag var i flera år och en stor del av min identitet. Nuförtiden kan jag dock inte se framtiden utan att min älskling är med. Ja, mina vänner, jag är en sån där kärleksfjant nu. Take it or leave it.

Som sagt, helst i någon annan del av denna världen. Allra helst hade jag velat bo i NY i några år. Jobba i FNs högkvarter och då och då göra fältresor i arbetet. Jag fullkomligt förälskade mig i staden när jag var där och aldrig har jag känt mig mer välkommen som där.

Soho

I framtiden har jag läst en master i Internationell politik, (älskart!) gärna vid ett universitet i England. Jag har gjort praktik och lärt mig massor och sedan lyckats ta mig in på en arbetsplats utan att behöva jobba gratis i flera år. Verkligheten för många i den här branschen tyvärr.

Jag gör många resor, med eller utan pojkvännen som inte är lika pigg på att fara runt överallt, men det är väl de man har vänner till? Jag gör en resa tillbaka till Indonesien där jag var som barn och förfäras över exploateringen men får ständiga nostalgikickar. Självklart blir det resor till Paris, franskan dansar balett över tungan och vi dricker vin i parkerna. Vem av er är på det?

Efter några år av kringflackande och jobb bestämmer jag och mannen att det är nog dags att bidra lite till befolkningsmängden ändå. Awesome att bli mamma, hoppas att min unge blir lika söt som Claras söta knodd. Får barnet min pojkväns ögon är den garanterad en sötstämpel.

Jag älskar storstäder och vill gärna ha en lagom stor lägenhet så att folk kan hälsa på. samtidigt älskar jag landet. Bäst vore att bo en bit utanför staden, ca en timma från en riktig storstad, i ett hus på landet med en gammal fruktträdgård, där en äldre dam en gång i tiden satt massor av fruktträd och rosor. Vi besöker regelbundet mina föräldrar i Sverige, allra helst sommartid, det vet alla att man inte får missa. Självklart reser vi ner till hans land med och besöker familjen och gör utflykter till nya ställen vi inte varit på. Vid det här laget pratar jag språket flytande och är inte som nu begränsad till “älskling”, “hund”, “katt” och “puss”.

Framförallt har jag äntligen lärt mig balansen mellan att älska sitt jobb och leva livet.

Soluppgång över sjön en sommarmorgon

Vad drömmer ni om?

Massor med kärlek från eder Panda

Advertisements

1 thought on “Lucka nummer 11; Berätta om dina framtidsdrömmar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s